Uczestnicy mieli okazję zawalczyć o Puchar Rektora AJP oraz Prezesa Koła PZW nr 1, a także dyplomy Polskiego Związku Wędkarskiego oraz bony do sklepów wędkarskich. Nagrodą specjalną w tegorocznych zawodach była statuetka za złowienie największej ryby. Nad prawidłowym przebiegiem, jak co roku, czuwali organizatorzy i sędziowie.

Na brzegach kanału Ulgi stanęło grono wędkarzy, którzy w skupieniu i zaangażowaniu zanęcali ryby i obserwowali spławiki. Wśród pracowników AJP najwięcej ryb złowiła mgr Arleta Cyran i tym samym zajęła pierwsze miejsce, drugie miejsce przypadło Pani dr Joannie Kuriańskiej-Wołoszyn. Wśród mężczyzn pierwsze miejsce zajął Pan Wójcik Tomasz – student AJP, który otrzymał również nagrodę specjalną czyli statuetkę za największą rybę. Drugie miejsce przypadło panu Arkadiuszowi Burecowi, a trzecie Marcinowi Cyranowi. Wśród juniorów pierwsze miejsce zajął Antonii Cyran, drugie Jan Cyran, a trzecie Szymon Kuciński. Na każdego uczestnika czekały atrakcyjne nagrody. Wszystkim uczestnikom nagrody wręczyli: JM Rektor Elżbieta Skorupska-Raczyńska oraz Prezes PZW nr 1 Jan Pasierbowicz.

Na uczestników po zawodach czekał catering.