apel kryzys klimatycznyGorzowskie oddziały Polskiego Towarzystwa Nauk Politycznych i Polskiego Towarzystwa Studiów Europejskich, Regionalny Ośrodek Debaty Międzynarodowej, Biblioteka Główna Akademii im. Jakuba z Paradyża oraz Akademickie Centrum Studiów Europejskich i Niemcoznawczych Akademii im. Jakuba z Paradyża zapraszają na spotkanie dyskusyjne zatytułowane "Dylematy polityki klimatycznej - nowy model rozwojowy czy balast dla gospodarki”.

Wprowadzenia w problematykę dokona dr hab. Katarzyna Dośpiał-Borysiak z Wydziału Studiów Międzynarodowych i Politologicznych Uniwersytetu Łódzkiego. Ekspertka w zakresie polityki klimatycznej, regionalizmu i integracji europejskiej, państw nordyckich, regionu arktycznego i regionu Morza Bałtyckiego oraz zrównoważonego rozwoju. Autorka wielu artykułów i publikacji, m.in. książki „Polityka klimatyczna państwa. Norweska droga do zrównoważonego rozwoju” (Łódź 2019). Tłumaczka książki M. Maslina „Zmiany klimatu”.

Spotkanie odbędzie się za pośrednictwem platformy Microsoft Teams.

Termin: 23 marca 2021 r. (wtorek)

Rozpoczęcie: godz. 18.00.

Osoby zainteresowane udziałem w charakterze słuchacza i uczestnika czatu prosimy o zgłoszenia. Powinno ono zawierać: imię, nazwisko, afiliację oraz adres email, na który ma zostać wysłany link umożliwiający udział w debacie.

Zgłoszenia prosimy przesyłać do dnia 22 marca 2021 r. na adresy jsikorski@ajp.edu.pl lub tmarcinkowski@ajp.edu.pl.

Serdecznie zapraszamy!

Zdjęcie pochodzi z portalu „Śląskie. Przyroda”.